Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 5 2 1 2 7
2 Sävast 1 1 0 0 3
3 Luleå FF 1 1 0 0 3
4 Rosvik IK 1 0 1 0 1
5 Svartbjörnsbyn 0 0 0 0 0
6 IFK Råneå 1 0 0 1 0
7 Vitå BK 1 0 0 1 0

Match

Unbyns IF

1 - 0
Boden Arena
23 mars 2014
17:30

Vitå BK

Referat

Referat: Unbyns IF - Vitå BK

Årets första match, tillika DM, spelade vi mot Vitå BK på Bodens Arena.
Vi startade med Marcus i mål, backlinje med Enberg, Aidan, Patrik och Peran i backlinjen. Mitten med Jens, Simon, Kris och Linus. Framåt Adde och Danne. Avbytare Lars, André, John och Mattias.

Vi börjar bra och kontrollerar spelet med enkla kombinationer där vi släpper bollen tidigt med tålamod. Framförallt vårdar vi bra i backlinjen och får ett lugn i spelet. Inga onödiga bolltapp eller trampande på bollen. Det gör också att vi har flera bra instick mot forwards eller yttermittar som löper vasst mot deras backlinje. Tyvärr springer vi mycket offside, annars hade vi haft ett par frilägen. Vi har dock en bra nick av Adde i fritt läge efter inspel av Danne, amt en mycket vasst inspel av Mattias på en frilöpande Linus som stöter bollen över. Dessutom mycket bra positionsspel centralt där vi täcker av ytorna bra och tvingar Vitå till mycket långbollande.

I andra börjar vi krångla till det och ta onödiga dribblingar, släpper till kompisen för sent samt mata chansbollar på djupet för mycket. Dessutom är vi nog lite övermodiga, så Vitå har två bollar som flipprar på mållinjen men vi klarar osss med andan i halsen. Efter halva andra spelar vi upp oss igen och börjar komma till farliga avslut. Linus har ett bra läge bla. I 85:e får vi så till slut in den efter att Adde kommit loss lite till vänster och spelar in till Danne som lägger in den till höger om målisen på ett tillslag. Skönt och välförtjänt tycker vi!

Vi tar med oss den fina första halvleken och avslutningen där vi känner att ett enkelt kombinationsspel fungerar. Mot bättre motstånd måste det kanske gå lite fortare, men det slipar vi till. Dessutom skönt att kunna göra en så pass bra premiärmatch, och dessutom med många spelare borta som konkurrerar om platser.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreé Anthoney 1 0 0 0 0 0
Lars Antonsson 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Mattias Lidén-Lindbäck 1 0 0 0 0 0
Peter Aidanpää 1 0 0 0 0 0
Simon Boqvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng